Interaktionsdesigner

Vi gör digitala verktyg som underlättar svenska kommuners dagliga arbete. När vi gör ett bra jobb förvaltas landet effektivt och medborgarna möter ett digitalt och smidigt samhälle.

Tjänsten
I ditt dagliga arbete ingår det att skaffa sig verksamhetskunskap genom dina kollegor på supportavdelningen, detta bidrar till att du kan designa bra produkter. Du kan även prata med utvecklare för att komma fram till en design som både är lätt att förstå och rimlig att utveckla.

En del av produkterna från 90-talet har varit så framgångsrika att de fortfarande används ute i kommunerna. Du har möjlighet att göra dessa produkter lättare att använda genom att byta ut originella lösningar mot mer vanligt förekommande designmönster.

Tillsammans med dina interaktionskollegor säkerställer du att designen är lätt att lära sig genom att användartesta och intervjua kunder. En stor fördel är att några av kollegorna har jobbat inom kommunen och kunskapen som du söker finns bara några meter bort.

 

Produkterna och kundkontakten
Många av våra produkter används flera timmar om dagen av användaren och det finns engagerade användargrupper som hjälper till att definiera möjligheter till förbättring i produkterna. EDP Consult anordnar även flera kundkonferenser varje år, där befintliga kunder röstar fram vad de tycker bör prioriteras. Det strukturerade och omfattande sätt som vi lyssnar på våra kunder på är något vi är rätt stolta över.

 

Din profil
Du behöver kunna göra en design i valfritt program och testa den på folk. I dagsläget är det mesta vi gör för Windows Desktop, och en mindre del är produkter som körs i webbläsare, på surfplattor och mobiler.


Ditt stöd

Vi är redan några som arbetar med interaktionsdesign på EDP Consult. Vi stöttar varandra i det dagliga arbetet och hjälps åt att ta fram riktlinjer för hur produkterna ska fungera. Ofta har de utvecklare som ska implementera produkten en del verksamhetskunskap, produktägarna har en god överblick, medan supportpersonalen och kunderna kan resten.

 

Krav

  • God datorvana
  • Behärska svenska språket i tal och skrift
  • Arbetserfarenhet av interaktionsdesign eller utbildning inom interaktionsdesign eller systemvetenskap

 

Meriterande
Ingen kan ha erfarenhet av allt. Om du har erfarenhet av något här under, är det bra att nämna det i din ansökan.

  • Erfarenhet av design av verksamhetssystem i Windows
  • Utveckling av mjukvara
  • Erfarenhet av grafisk design eller layout
  • Försäljning

Hos oss får du
Som anställd på EDP Consult erbjuds du regelbunden extern och intern vidareutbildning. Du arbetar med frihet under ansvar och har flextid. Du får bonus utifrån företagets resultat och kan ta del av många andra generösa personalförmåner.

 

Ansökan och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med fast lön enligt överenskommelse.

EDP Consult strävar efter att spegla samhället och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Med mångfald menar vi allt som gör en människa unik, det ger oss fler perspektiv och ett stort mervärde till organisationen och till våra kunder!

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev på svenska. Mejla den till jobb@edpconsult.se och ange ”Interaktionsdesigner” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 2017-11-12 och tillsättning sker så snart vi hittat rätt kandidat. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Kontaktpersoner
Vid frågor om tjänsten kontakta:
Utvecklingschef Joel Simonsson, 046-23 45 50 eller Joel.Simonsson@edpconsult.se