Två testare som vill förändra Sverige!

Var med och förändra samhället – på riktigt! EDP har utvecklat många av de programvaror som används av Sveriges kommuner och som får samhället att snurra. Nu behöver vi förstärka med två testare med olika inriktning och som är taggade på att göra skillnad!

 

Att vara testare hos oss
EDP är en prestigelös arbetsplats där vi hjälper varandra oavsett roll och avdelning. Vi söker därför den som trivs i att finnas till hands för sina kollegor och som känner tillfredsställelse i att nå ett mål som grupp framför enskild prestation. Vi är inte rädda för att prova nya lösningar därför har vi ständigt fokus på att förbättra arbetsmetoder och teknikval. Teamen består av både testare, utvecklare och interaktionsdesigner.

Hos oss är inte erfarenheten viktigast, det vi värderar högst är att du har rätt mindset: du vill känna engagemang för dina arbetsuppgifter, du har en positiv livssyn som speglar av sig bland människorna runt dig och du ser lösningar där andra ser problem. Vi ser gärna att du är nyfiken och frågvis samt är bekväm att jobba enligt ’frihet under ansvar’. Har du erfarenhet av arbete inom mjukvarutest så är det bra, men är du nyexad från relevant IT-utbildning är du också intressant. Huvudsaken är att du vet och förstår syftet med testning!

Testare med agil inriktning till webbteamet
Du kommer att jobba i ett agilt, tvärfunktionellt och nyskapat team, som ansvarar för företagets webbapplikationer, där du är med och skapar din roll. Du kommer att vara involverad i hela processen, från kravinsamling till leverans. I din roll som testare kommer du att bistå och coacha utvecklarna för att tillsammans hitta den rätta lösningen, då du är den som bidrar med helhetssynen och sätter de utvecklade delarna i sitt sammanhang. Du har även en koordinerande roll vid exempelvis regressionstester samt testautomatisering, där du tar fram testscenarion och samordnar samt utför testningen tillsammans med resten av teamet.

Förutom de generella egenskaperna för att passa in i rollen som testare, är erfarenhet av arbete inom test av webbapplikationer, agil testning och testautomatisering av webbapplikationer meriterande för denna tjänst.


Testande äventyrare för ett komplext och utmanande arbete
Ditt team består av testare och utvecklare som tillsammans bygger produkter inom Ärende & Tillsyn. Teamet arbetar med ett agilt tankesätt, men det finns fortfarande saker att förbättra. Äventyret för att nå vårt agila Eldorado fortsätter och vi önskar därför att du ur ett testperspektiv kan bidra med idéer och visioner kring det bästa agila arbetssättet för teamet.

Arbetet består i dagsläget av att tillsammans med andra testare ta fram och utföra funktions- och systemtester, vilket görs både scriptat (testfall), utforskande och automatiserat. När du välkomnas in i vår värld för Ärende & Tillsyn, kommer du att förundras över mängden funktioner och flöden. Din första utmaning blir att skapa en egen förståelse över hur allt fungerar tillsammans, därför har du en naturlig förmåga att se mönster i komplexa situationer och älskar problemlösning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av agil testning exempelvis utforskande testing, testautomatisering i TestComplete samt grundläggande kunskaper i SQL.

 

Hos oss får du
På EDP har du balans mellan arbete och privatliv, eftersom vi värnar om att skapa förutsättningar för goda prestationer och hållbarhet i arbetslivet. Du får flextid och arbetstidsförkortning, och utöver de vanliga friskvårdsförmånerna har du även friskvårdstid. Du får också en arbetsgivare som uppmuntrar till paus och återhämtning genom en väl inarbetad och uppskattad fikakultur!

Du får en trygg anställning i ett företag med solid grund och som har en ansvarsfull tillväxt där varje anställning är en långsiktig investering. Du får bonus utifrån företagets resultat samt många andra generösa personalförmåner såsom:

Tjänstepension
Sjukvårdsförsäkring
Internkonferens
Extra god fredagsfika
Friskvårdsaktiviteter som padel och yoga
Valfria personalaktiviteter (närliggande exempel är julgranshuggning och julfest)

 

Ansökan och tillträde
Tjänsterna som båda är placerade på huvudkontoret i Staffanstorp är tillsvidareanställningar på heltid med fast lön enligt överenskommelse.

EDP strävar efter att spegla samhället och vi ser din ålder som en resurs, oavsett om du är yngre eller äldre! Vi fokuserar på dina kompetenser och din personlighet, och välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Med mångfald menar vi allt som gör en människa unik, som ger oss fler perspektiv och som tillför ett stort mervärde i företaget och till våra kunder.

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev på svenska. Mejla den till jobb@edp.se och ange ”Testare webbteam” eller ”Testande äventyrare” i ämnesraden.

Intervjuer sker löpande, sista ansökningsdag är 2019-01-21 och tillträde enligt överenskommelse.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att EDP behandlar dina personuppgifter i rekryteringsarbetet i enlighet med GDPR. EDP kontaktar dig enbart i karriärhänseenden och dina personuppgifter delas inte med tredje part. När rekryteringen är tillsatt tar vi automatiskt bort uppgifterna om dig från vårt system. Du kan närsomhelst få dina uppgifter rättade eller borttagna ur registret genom att skicka e-post till jobb@edp.se.

 

Kontaktperson
Vid frågor om tjänsten kontakta:
Gruppchef Tomas Lindstén via tomas.lindsten@edp.se eller 046-280 60 71.