Nyheter


2019-05-22

Save the date - Avfallsdagarna och VA-dagen

Missa inte höstens mötesplatser för dig som arbetar i EDP Future och EDP Mobile med verksamhetsområdena VA och Avfall. Inbjudan skickas ut i september, men boka redan nu in datumen i kalendern!

Avfallsdagarna: 5-6 november i Stockholm.
VA-dagen: 7 november i Stockholm.

 


2019-02-11

Inbjudningar till vårens kundevent!

Nu är det nedräkning till vårens kundevent och inbjudningar har gått ut till:

EDP Vision Kompetensdagar, 2-3 april
EDP Future Kompetensdagar, 8-9 och 10-11 april.

Sista anmälningsdag till båda är den 25 februari. Saknar du inbjudan eller vill veta mer? Mejla då till event@edp.se och skriv eventets namn i ämnesraden!


2018-12-17

26 775 kr till Musikhjälpen

Enligt god och hjärtevärmande tradition skänker EDP personalens julklappspengar till välgörande ändamål. I år går hela 26 775 kr till Musikhjälpen, som har temat "Alla har rätt att funka olika", läs mer om deras arbete här.


2018-12-07

Boka din plats nu, få lägre pris!

Boka din plats till 2019 års utvecklingskonferenser redan nu och betala mindre! EDP:s kundevent brukar bli fullbokade, därför kan du som kund säkra din plats redan nu! Bokning till och med 31 december 2018 ger dig 400 kr rabatt. 

Datum för utvecklingskonferenserna:
EDP Future Kompetensdagar: Välj mellan 8-9 och 10-11 april.
EDP Vision Kompetensdagar: 2-3 april. 

För mer information och anmälan med Early Bird-rabatt, mejla sales@edp.se.


2018-11-23

EDP skänker 15 250 kr till Håll Sverige Rent

Genom att påverka och förändra människors attityder och beteende, arbetar Håll Sverige Rent för att förebygga och motverka nedskräpning, främja återvinning och individers/organisationers miljövårdsansvar. Håll Sverige Rent samlar kunskap och fakta om nedskräpning och stöttar kommuner och andra aktörer i deras arbete mot ett rent Sverige, såväl stad och hav som landsbygd. 

EDP stöttar det viktiga arbete som Håll Sverige Rent gör och skänkte därför 50 kr för varje deltagare på Avfallsdagarna och VA-dagen. Hela 15 250 kr överräcktes till Stefan Hållberg från Håll Sverige Rent under eventdagarna. EDP passar även på att tacka för Stefans intressanta och uppskattade presentation om organisationens arbete. 


2018-11-23

Avfallsdagarna och VA-dagen lockade över 300 deltagare!

Höstens event för EDP Future Avfall, EDP Mobile och EDP Future VA lockade sammanlagt över 300 deltagare till Stockholm. Deltagarna tog del av utveckling, fick senaste nytt och hade möjlighet att påverka den digitala avfalls- och VA-branschen! I år slogs de tidigare uppdelade dagarna för EDP Mobile och EDP Future ihop och EDP erbjöd ett event som sträckte sig över två dagar. Temat för Avfallsdagarna var RFID-märkning. 

I anslutning till Avfallsdagarna hölls VA-dagen, årets sammankomst för den digitala VA-sektorn och de som arbetar med EDP Future VA. EDP:s produktkonsulter Martina Johansson och Johnny Kristensen lotsade deltagarna genom dagen som innehöll presentation av nyheter i EDP Future VA, råd från referensgruppen och Tips & Trix. 

Marie Skogström från ONE Nordic Mätteknik gav en intressant föreläsning om SWEDAC:s regelverk och tillsyn gällande konsumentskydd vid debitering av kallvattenförbrukning. Marie är ordförande i Energiföretagen Sveriges Mätargrupp, som är referens och remissinstans åt SWEDAC gällande regelverk för vatten och fjärrvärmemätare.

 EDP tackar alla deltagare som bidrog till givande och intressanta dagar! 


2018-11-05

Foto - ny tilläggsprodukt för EDP Mobile

Nya appen Foto gör det enkelt och snabbt att dokumentera avvikelser i sophanteringen. Ett nedfallet träd, ett blockerat sopkärl eller andra avvikelser som chauffören tidigare fick skriva rapport på kan nu fotograferas. Bilden kopplas till en avvikelse i EDP Mobile, programvaran i sopbilen, och rapporteras till verksamhetssystemet där vidare hantering sker ifrån.

För beställning eller mer information, kontakta sales@edp.se

 


2018-11-05

Nytt program för kärluppmärkning!

I tätt och framgångsrikt samarbete med Botek kan vi nu presentera ett nytt program och ny handdator för avfallssektorns arbete med uppmärkning av kärl. En rad nya funktioner gör Uppmärkning till ett smart och smidigt arbetsredskap. Handdatorn är i storlek av en smartphone och billigare än den äldre och otympligare enheten. Under Avfallsdagarna den 20-21 november presenteras Uppmärkning ingående och det kommer att finnas tillfälle att prova hur enkel och lättarbetad handdatorn är.

Beställ nu och få 30% rabatt på licensfilen, erbjudandet gäller fram till 31/12 2018!
Beställ via sales@edp.se

 


2018-11-01

Nu blir vi EDP - utan Consult!

För många av våra kunder har vi varit EDP länge, men nu blir vi EDP med hela Sverige! Consult-delen har ofta lett till missuppfattning gällande vår verksamhet, därför väljer vi att från och med den 1 november ta bort Consult från företagsnamnet.


2018-08-30

Träffa oss i höst på...

Under hösten deltar EDP som utställare på Kommunträffen den 24-25 september på Clarion Hotel Arlanda. Vi presenterar EDP Planeraren, ett nytt program för allt arbete med detaljplaneprocessen. Vill du boka en visning? Mejla vanessa.edqvist@edp.se

Den 10-11 oktober kan du också träffa oss på e-Förvaltningsdagarna som anordnas på Stockholmsmässan. Varmt välkommen till vår monter!


2018-06-26

EDP Future Fjärrvärme har utökats med fler funktioner

Under 2017 har EDP Future Fjärrvärme utökats med ett flertal nya funktioner och är nu leveransklar. Nytt är Mätvärdesöversikt, Statistik, Omräkning årsförbrukning Energi (såväl löpande som årsskifte), Skatteåterbetalningsfunktion och Massregistrering av mätare. 

I EDP Future Fjärrvärme hanteras och debiteras alla typer av avgifter för fjärrvärme, såsom energi, flöde, effekt, premier och engångsavgifter. Programvaran säkerställer inte bara att uppgifter blir rätt, det går även att samfakturera med andra verksamhetsområden, vilket effektiviserar arbetet och leder till lägre kostnader. 

EDP Future FjärrvärmeBorås Energi & Miljö AB, Haparanda Värmeverk AB, Mörbylånga och Tekniska verken i Kiruna är några av våra kunder som upptäckt de stora fördelarna med att effektivt kunna säkerställa och debitera bland annat energi, flöde, effekt, premier och engångsavgifter.

Visningar!
Under november månad håller produktkonsult Michael Wendel visningar av EDP Future Fjärrvärme via "delat skrivbord". Boka den tid som passar dig och få ett unikt tillfälle att få djupare inblick i programmet och ställa frågor till Michael. Boka din visning genom att mejla michael.wendel@edp.se

Läs mer om EDP Future Fjärrvärme här, eller kontakta oss via 046-23 45 50 och sales@edp.se


2018-06-26

Premiär för Chefsdagen - mötesplats för beslutsfattare inom VA/Avfall

Årets utvecklingskonferens för EDP Future kompletterades med Chefsdagen, premiär för en dag med intressanta ämnen och frågeställningar för beslutsfattare inom VA/Avfall! Ett 30-tal beslutsfattare från Sveriges kommuner nätverkade och bytte erfarenheter, det hölls föreläsningar om framtidens kundtjänst och hur GDPR efterföljs och underlättas i EDP Future.

Jesper Frisk, produktkonsult för VA/Avfall och tidigare systemförvaltare på VA SYD, höll en uppskattad presentation om hur Microsoft Power BI utökar statistikmöjligheterna i EDP Future och hur man enkelt kan effektivisera och få användbar statistik från verksamhetssystemet.

EDP:s mål är att arrangera Chefsdagen som ett återkommande event i samband med de årliga utvecklingskonferenserna för EDP Future. Vi kommer därför att anpassa Chefsdagen för kommande år utifrån den input vi fått från deltagarnas synpunkter och enkätsvar.


2018-06-26

Komplett flöde i den digitala hanteringen av ärende och tillsyn

I samband med FSB Information- och utbildningsdagarna den 16-18 maj i Sundsvall, presenterade EDP tillsammans med samarbetspartners ett digitalt flöde från början till slut.

Attila Beres, produktägare EDP VisionSystemen innefattar idag de funktionaliteter som behövs för att ge användaren ett komplett och smidigt flöde i den digitala hanteringen, berättar Attila Béres som är produktägare för EDP Vision.

Under de tre lärorika dagarna i Sundsvall hann vi även med att prata med många av våra kunder och göra en hel del nya bekantskaper. Vi ser redan nu fram emot nästa års event och konferenser, då vi hoppas på att träffa alla igen!


2018-05-22

EDP Planeraren förhandsvisas i Göteborg!

Vi fortsätter att hålla förhandsvisningar på olika platser i Sverige och nu har turen kommit till Göteborg den 14 juni. För mer information och anmälan: EDP Planeraren i Göteborg 14/6

Intresserad men kanske fel datum och plats för just dig? Gör då en intresseanmälan till sales@edp.se, skriv "Förhandsvisning EDP Planeraren" i ämnesraden och önskad stad, så återkommer vi till dig! 


2018-05-09

Support utan tidsbegränsning!

I och med att GDPR-lagen träder i kraft den 25 maj måste personuppgifter hanteras och administreras på ett annat sätt än idag och det kommer att påverka supporthantering. Det kan till exempel innebära att EDP måste få in databaser på nytt vid varje supportärende och därför erbjuder vi nu våra kunder support utan tidsbegränsning till fast årsavgift! 

Vi vill förbättra supportupplevelsen och samtidigt motverka att den nya personuppgiftshanteringen drabbar negativt. Support utan tidsbegränsning till fast årsavgift innebär även att oförutsedda utgifter under årets gång undviks vilket bidrar till en enklare budgetering, undantag från detta regleras i avtalet. 

För prisuppgift eller avtalsfrågor, kontakta oss via sales@edp.se eller 046-23 45 50.


2018-06-06

Boka in höstens utvecklingskonferenser!

Nu är höstens konferensdatum satta och vi återkommer till Quality Hotel Globe i Stockholm. Precis som förra året håller vi eventen i anslutning till varandra för att göra det lite enklare för dig som vill delta på båda.

Inbjudan beräknas gå ut under senare delen av september, men boka in datumen i kalendern redan nu:

20-21 november: EDP Avfallsdagarna
22 november: EDP VA-dagen


2018-01-09

EDP tar över PLANeraren från Lunds kommun

EDP tar över PLANeraren från Lunds kommun och därmed blir mjukvaran som underlättar bostadsbyggande tillgänglig för alla kommuner.

Programmet ger utökad kontroll i detaljplanearbetet och bidrar bland annat till att planprocessen synkroniseras med kommunens nämndsammanträden i alla nivåer. Detta leder till en effektivare planprocess som underlättar för byggnation. Idag används PLANeraren av Lunds kommun och Helsingborgs Stad som även hanterar resursallokering, uppföljning, budget, tidrapportering, diarieföring, checklistor och filhantering i programmet.

PLANeraren kan användas som ett fristående program men kommer även att integreras med EDP:s verksamhetssystem EDP Vision Bygg, där integrationer med bland annat GIS-system kommer att ge en ännu effektivare hantering.

EDP ansvarar för underhåll och framtida utveckling av PLANeraren från och med december 2017. För mer information kontakta oss via sales@edp.se eller 046-23 45 50.

Förhandsvisningar av PLANeraren
Under 2018 kommer vi att hålla förhandsvisningar på olika platser i Sverige. Du kan anmäla ditt intresse och säkerställa att du får en inbjudan till dessa genom att mejla till sales@edp.se, skriv "Förhandsvisning PLANeraren" i ämnesraden! 
 


2017-12-11

25 000 kr till Barncancerfonden!

Enligt personalens önskemål skänker EDP med glädje julklappspengarna till 
välgörande ändamål. Detta år resulterar det i 25 000 kr till BarncancerfondenBarncancerfondens Julknapp 2017.

 

 

 

 


2017-11-27

EDP samarbetar med Sokigo för att öka digitaliseringen hos kommunerna!

EDP har ingått ett samarbete med Sokigo avseende integrationer mellan några av bolagens IT-system. Syftet är att göra det lättare för Sveriges kommuner att transformera sina verksamheter och erbjuda bättre medborgarservice genom ökad digitalisering.

De flesta kommuner vill erbjuda e-tjänster till sina medborgare så att de själva ska kunna ändra uppgifter för sophantering, meddela vattenmätarställningar eller se aktuella fakturor. Många kommuner vill också dra större nytta av digitaliseringen för att effektivisera sina interna processer och automatisera tidskrävande uppgifter som idag utförs manuellt. En väg dit är samarbetet mellan IT-leverantörerna EDP och Sokigo.

Helheten måste fungera
-Kunderna ska inte behöva prata med två olika leverantörer, de vill ha så få kontaktytor som möjligt. Helheten ska vara enkel och smidig och som vi ser det kan integrationer mellan våra olika system uppfylla deras önskemål. Som leverantörer får vi helt enkelt lösa det tekniska i bakgrunden. Det ska vare sig kommunerna eller medborgarna märka av, säger marknadschef Anders Christensson på EDP.

En annan vinst är att medborgarna själva kommer kunna bestämma när de ska anmäla saker eller inhämta information, inte en viss tid på vardagar när kommunen är öppen. Folk uppskattar frihet och det önskemålet kan kommunerna uppfylla.

Ett stort mervärde för alla parter
-Genom det här viktiga samarbetet integreras e-tjänstplattformen Abou med EDP:s verksamhetssystem för vatten, avfall, miljö och bygg. E-tjänsterna kommer att passa in i Mina sidor-lösningarna och kunderna kan hantera t.ex. sopabonnemang eller vattenmätarställningar på ett mer logiskt sätt, säger Carl-Johan Ahde, affärsområdeschef för Digital service på Sokigo.

Ett stort mervärde med andra ord. Informationen kommer direkt i e-tjänsten och omvänt ramlar informationen i e-tjänsten rakt ner i EDP:s verksamhetssystem. Det blir lätt att se hur fakturorna för sophantering ser ut för det senaste året och kunderna kommer åt alla underlag i Abous ”Mina sidor”.

 

För mer information kontakta:
Marknadschef Anders Christensson, EDP 046-23 45 50, 
anders.christensson@edp.se
Affärsområdeschef Carl-Johan Ahde, Sokigo 08-470 75 01, 
carl-johan.ahde@sokigo.com

 


Norge tar efter Sveriges sophantering med datoriserad tömningsregistrering!

Effektiv digital hantering direkt i sopbilen hjälper många svenska kommuner att hålla rätt på soptömningen. Nu tar Norge efter Sverige och det finns ett stort intresse för programvaran EDP Mobile och en hel del uppmärkningsprojekt är igång.

I Norge rullar ett trettiotal sopbilar med EDP Mobile och den senaste i raden av intressenter är Sirkula IKS, som ansvarar för sophanteringen för privata hushåll i de norska kommunerna Ringsaker, Hamar, Stange och Løten. Sirkula IKS kommer inom kort att utföra ett uppmärkningstest av sopkärl. När sopkärlen (som märks med RFID-taggar) töms bearbetar EDP Mobile informationen som varje kärl avger. Detta leder bland annat till att alla hushåll och företag får rätt fakturering, som kan innebära att taxorna sjunker eftersom fler debiteras korrekt. Men framförallt blir miljön en vinnare, eftersom avfallet sorteras bättre än innan.

– Vi märker att intresset ökar och beräknar att antalet fordon som använder EDP Mobile i Norge kommer att fördubblas redan innan årsskiftet, säger Thomas Erikson, produktkonsult på EDP. Programvaran EDP Mobile säljs via återförsäljaren Norkart AS i Norge.


EDP har fått högsta kreditvärdighet av UC!

EDP har erhållit högsta kreditvärdighet hos UC (riskklass 5). Detta belyser att EDP är ett finansiellt stabilt företag och en trygg IT-leverantör.

UC sammanställer information som gör att både privatpersoner och företag kan ta säkra och effektiva inköpsbeslut. UC:s kreditvärderingssystem beräknar risken för att ett företag hamnar på obestånd inom ett år. För att lätt kunna bedöma om denna risk är hög eller låg klassificeras alla svenska företag i riskklasserna 1 till 5, där 5 innebär lägsta risk för obestånd. UC:s bedömning för riskklass 5 är att företaget bedöms ha högsta kreditvärdighet och 99,76 % eller större sannolikhet till överlevnad.


Vi utökar med 20 nya medarbetare

Det finns idag initiativ på regeringsnivå som manar kommunerna till digitalisering och därmed ökar trycket på EDP, en av Sveriges IT-leverantörer. Eftersom vi utvecklar verksamhetssystem till bland annat kommuner, känner vi av det ökade behovet.

-Vi måste utveckla och anpassa våra produkter efter det som händer i samhället, bland annat den ökande efterfrågan på geografisk information, tillgänglighet, transparens och kommunikation med medborgaren via e-tjänster och sms, berättar Mikael Nyquist, VD och grundare av EDP. Därmed behöver personalstyrkan under 2017 och framåt, utökas med ett tjugotal nya medarbetare. Idag har EDP över 100 anställda och är det största privatägda i Staffanstorp. 

-Vi har varit i ett ständigt expanderingsläge under många år, men nu är det extra påtagligt. Vi har verkat i över 30 år i Staffanstorp och planerna är att låta huvudkontoret fortsätta att växa här. Visst har det under resans gång funnits tankar på att förflytta oss till Malmö, men Staffanstorp har under alla år varit en vinnare ur de flesta perspektiv.


Vellinge kommun tar med EDP på sin digitala resa

Med fokus på ökad medborgarnytta, tillgänglighet och intern effektivitet har Vellinge kommun valt EDP till sin samarbetspartner för att genomföra sin digitala agenda, vilken sträcker sig till år 2020. Det handlar om att digitalisera och transformera Vellinge kommuns välfärdstjänster, bemötandet av medborgare samt administration av ärenden, berättar Vellinge kommuns IT-chef Rickard Åkerman.

- Vi ser fram emot och är tacksamma för samarbetet med Vellinge kommun, det kommer att ge oss viktig kunskap och erfarenhet om de behov och valmöjligheter som kommunerna har på sin resa mot digitalisering, säger Daniel Semjaniv (på bild), försäljningschef på EDP.


EDP Vision MarkMiljö, med fokus på den totala hanteringsprocessen

På många ställen i Sverige blir tidigare industrimark eftertraktad byggmark för bostäder. Detta syns främst i storstadsregionerna där många industrihamnar får ge plats för bostäder. Det är tyvärr vanligt att marken är förorenad i områden där tung industri har verkat. Saneringsarbete måste därför utföras innan marken blir byggklar och därmed kan såväl kommun och Naturvårdsverket som olika saneringsföretag bli inblandade i projektet.

Att registrera, administrera, sammanställa och rapportera arbetet med förorenad mark har hittills inte varit enkelt. Olika digitala system har hanterat olika delar vilket gjort det tidskrävande och svårt att skapa sig en helhetsuppfattning. EDP har därför utvecklat verksamhetssystemet EDP Vision MarkMiljö som är framtaget med fokus på den totala hanteringsprocessen gällande förorenad mark. Joel Niklasson som är produktkonsult på EDP, berättar att processen är sammanställd i ett och samma system, där uppgifterna blir tillgängliga för hela förvaltningen! Föroreningar kan visas på karta och inbyggda register levererar uppdaterad och korrekt data, vilket gör det enkelt för administratören att söka och rapportera till olika instanser. Vi tror att EDP Vision MarkMiljö är ett välbehövligt verktyg som kommer att underlätta för alla som är inblandade i processen kring förorenad mark.


Samarbete ger kommuner en smartare mallhantering

EDP har i dagarna slutit avtal med SmartDocuments. Detta innebär att de verksamhetssystem som EDP levererar till bland annat 90% av Sverige kommuner, kommer att ha möjlighet att integreras med SmartDocuments dokumentmallar.

‑ Det finns sedan tidigare stöd för Word och Excel men genom samarbetet utökas funktionaliteten för mallha­­­ntering, berättar Mikael Nyquist VD för EDP. Detta leder i sin tur till effektivare arbete för användaren och tidsbesparing för kommunen. Vi har påbörjat integrationsarbetet och det beräknas bli klart under andra halvan av 2017. Vi ser också fram emot ett givande samarbete med en ny partner, som liksom vi har flera decenniers erfarenhet och kunskap kring digital administration i dokumentintensiva organisationer.

SmartDocuments har kontor i Nederländerna, Tyskland och Sverige. SmartDocuments används dagligen av 500 organisationer med fler än 200 000 användare.

På bilden från vänster: Mikael Nyquist VD EDP, Tomas Hydfeldt VD SmartDocuments Nordic AB


Sysav köper EDP Future som verksamhetssystem

Sedan årsskiftet är Sysav kund till EDP. Sysav har köpt verksamhetssystemet EDP Future för sitt renhållningsarbete i Svedala kommun, Lomma kommun och Kävlinge kommun. Det innebär att drygt 19 000 kunder registreras via EDP:s system.

Sysav som ägs av 14 kommuner, tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Sysav ser stora fördelar att använda samma verksamhetssystem som kommunerna, det säkerställer, effektiviserar och förkortar administrationen kring renhållningen.